torsdag 11 februari 2010

Snö, snö, snö...


Läste någon stans att påståendet att Eskimåer har över 300 ord för snö inte stämmer utan att det snarare är kring 30... Som om det inte skulle räcka? Förresten så räcker mängden snö i år för flera år framåt så vem bryr sig om snösynonymer??? Eller kanske inte förresten?


Idag var det över -18 när vi vaknade. När jag gick och hämtade tidningen så knarrade snön torrt under fötterna. Kan man kalla det "knarrsnö" då ;)? Längtar efter "tösnö" fast hoppas att det går långsamt. Annars kommer vi att rinna bort och gräsmattan kommer garanterat att bli en leråker. Ingen tjäle var det någon som sa... 70 cm räcker väl? Hoppas det räcker så att alla äckliga fästingar fryser ihjäl i alla fall. Inget ont som inte har nåt gott med sig! Eller hur?


Sitter och lyssnar till barnbarnet Noah som hostar i sömnen. Vi bestämde att vi kunde vara sjuka tillsammans han och jag så får mamma och pappa jobba. Han är en underbar unge. En räv bak vardera örat och humor. Humör också för den delen. Bestämd som sjutton om han sätter den sidan till. Skojigt har vi i alla fall.


Det är tomt i stugan för Frida är på friarstråt igen. Hon blev skendräktig efter parningen i december. Tydligen är det inte så vanligt att det händer. Typiskt att det händer oss då... Så nu blir det nytt försök. Hoppas han fixar det "Dogge" eller Dodge Viper som han heter. Kolla honom på den här hemsidan http://www.tazzamores.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar